Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Наукова електронна бібліотека (1)Автореферати дисертацій (7)Книжкові видання та компакт-диски (50)Журнали та продовжувані видання (6)
Пошуковий запит: (<.>A=Драган О$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 55
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Драган О. І. 
Комплексне перероблення сировини на м'ясокомбінатах / О. І. Драган // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 98-100. - укp.

Розглянуто проблеми раціонального використання вторинних видів сировини і комплексного перероблення сировини на підприємствах м'ясної промисловості. Проаналізовано питання удосконалення ціноутворення на вторинну сировину, а також на вироблену з неї продукцію.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Драган О. І. 
Удосконалення внутрішньовиробничого госпрозрахунку на підприємствах м'ясної промисловості / О. І. Драган // Наук. пр. Укр. держ. ун-ту харч. технологій. - 1999. - № 5. - С. 100-101. - укp.

Розглянуто питання госпрозрахунку та його удосконалення на підприємствах м'ясної промисловості у сучасних ринкових умовах. Проаналізовано принципи та функції внутрішньовиробничого госпрозрахунку і створення госпрозрахункових підрозділів.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Драган О. І. 
Організаційно-методологічне забезпечення конкурентоспроможності підприємств м'ясної промисловості України: проблеми теорії і практики : Моногр. / О. І. Драган; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2007. - 252 c. - Бібліогр.: с. 234-248. - укp.

Розглянуто проблеми конкурентоспроможності підприємств м'ясної промисловості України за умов економічної глобалізації. Проаналізовано особливості забезпечення та утримання конкурентних переваг підприємствами-лідерами галузі, врегулювання міжгалузевих відносин щодо розвитку кластерних об'єднань на регіональному рівні. Викладено науково-практичні підходи до удосконалення організації та нормування праці на м'ясопереробних підприємствах.

Рассмотрены проблемы конкурентоспособности предприятий мясной промышленности Украины в условиях экономической глобализации. Проанализированы особенности обеспечения и удержания преимуществ предприятиями-лидерами отрасли, урегулирования межотраслевых отношений, касающихся развития кластерных объединений на региональном уровне. Изложены научно-практические подходы к организации и нормированию труда на мясоперерабатывающих предприятих.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.21-13

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА686050 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Драган О. І. 
Управління конкурентоспроможністю підприємств: теоретичні аспекти : моногр. / О. І. Драган; Держ. акад. кер. кадрів культури і мистец. - К., 2006. - 144 c. - Бібліогр.: с. 132-143. - укp.

На підставі аналізу теоретичних підходів до управління конкурентоспроможністю підприємств розглянуто сутність, складові, структуру, основні методи оцінювання конкурентоспроможності підприємств. Особливу увагу приділено розробці конкурентної стратегії розвитку підприємства та формуванню сучасної корпоративної культури. Запропоновано методики оцінки конкурентоспроможності продукції та підприємства, наведено методи оцінки конкурентоспоможності підприємства на ринку.

На основе анализа теоретических подходов к управлению конкурентоспособностью предприятий рассмотрены сущность, составные части, структура, основные методы оценивания конкурентоспособности предприятий. Особое внимание уделено разработке конкурентной стратегии развития предприятий и формированию современной корпоративной культуры. Предложены методики оценки конкурентоспособности продукции и предприятия, приведены методы оценки конкурентоспособности предприятия на рынке.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.295.5 + У9(4УКР)290-13-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА687998 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Драган О. І. 
Управління якістю - запорука конкурентоспроможності підприємств м'ясної промисловості України / О. І. Драган // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2005. - № 17. - С. 187-189. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто загальний підхід до впровадження систем управління якістю для забезпечення конкурентоспроможності продукції і підприємств м'ясної промисловості України.


Ключ. слова: якість, управління, система, продукція, підприємство, конкурентоспроможність, м'ясна промисловість
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.20-823.2-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Драган О. І. 
Теоретично-методологічні підходи до конкурентоспроможності підприємств м'ясної промисловості / О. І. Драган // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2004. - № 15. - С. 125-127. - Бібліогр.: 2 назв. - укp.

Розглянуто проблеми підвищення конкурентоспроможності підприємств м'ясної промисловості завдяки факторам, що забезпечують конкурентні переваги та впливають на специфічні особливості розвитку галузі за умов конкуренції.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.20-13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Драган О. І. 
Концепція удосконалення організації і нормування праці підприємств м'ясної галузі / О. І. Драган // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 19, ч. 2. - С. 86-89. - Бібліогр.: 3 назв. - укp.

Проаналізовано причини занепаду нормування праці (НП) на підприємствах м'ясної галузі. Запропоновано концепцію удосконалювання організації та НП на підставі заходів методологічного, технічного й організаційного рівнів і з урахуванням світового досвіду.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.21-642

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Драган О. І. 
Розвиток тваринництва та його вплив на конкурентоспроможність підприємств м'ясної галузі / О. І. Драган // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 21. - С. 45-48. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Розглянуто організаційно-економічні заходи щодо виходу тваринництва з кризового стану для забезпечення конкурентоспроможності підприємств м'ясної промисловості на вітчизняному та світовому ринках.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)325.2-96 + У9(4УКР)306.751.21-13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Драган О. І. 
Теоретичні підходи щодо визначення конкурентоспроможності м'ясної продукції / О. І. Драган // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2006. - № 18. - С. 102-105. - Бібліогр.: 6 назв. - укp.

Розглянуто теоретичні підходи щодо забезпечення конкурентоспроможності м'ясної продукції за рахунок класифікації факторів впливу та показників конкурентоспроможності, які враховують галузеві особливості м'ясної промисловості.


Ключ. слова: конкурентоспроможність, удосконалення, фактори, м'ясна продукція, підприємство, м'ясна промисловість
Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.20-13

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Драган О. І. 
Формування корпоративної культури на підприємствах м'ясної промисловості / О. І. Драган // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2007. - № 20. - С. 77-80. - Бібліогр.: 4 назв. - укp.

Розглянуто основні підходи щодо формування корпоративної культури (КК) на підприємствах м'ясної промисловості. Проаналізовано взаємозв'язок і взаємовплив КК, культури управління та культури праці.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л92-4-082 + У9(4УКР)306.751.21-642.11

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж71985 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Драган О. І. 
Заходи щодо удосконалення управління структурними підрозділами на підприємствах м'ясної промисловості / О. І. Драган // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 27. - С. 151-153. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто науково-практичні заходи щодо удосконалення управління структурними підрозділами на підприємствах м'ясної промисловості, які базуються на використанні технологій реінжинірингу, що більше відповідає сучасним умовам функціонування підприємств і сприяє безперервному всебічному вдосконаленню діяльності.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.21-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Драган О. І. 
Методичні підходи до впровадження логістичної системи на підприємстві м'ясної промисловості / О. І. Драган // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 24. - С. 74-76. - Бібліогр.: 5 назв. - укp.

Розглянуто методичні підходи до впровадження логістичної системи, яка дозволяє підвищити конкурентоспроможність виробництва підприємств м'ясної галузі.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.21-591

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Драган О. І. 
Удосконалення фінансового забезпечення конкурентоспроможності малих підприємств м'ясної промисловості / О. І. Драган // Наук. пр. Нац. ун-ту харч. технологій. - 2008. - № 26. - С. 33-36. - Бібліогр.: 7 назв. - укp.

Розглянуто удосконалення фінансового забезпечення конкурентоспроможності підприємств м'ясної промисловості за рахунок внесення пропозицій до проекту закону "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва".


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.21-93

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж69879 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Драган О. І. 
Забезпечення конкурентоспроможності підприємств м'ясної промисловості України : автореф. дис... д-ра екон. наук : 08.00.04 / О. І. Драган; Нац. ун-т харч. технологій. - К., 2008. - 34 c. - укp.

Розроблено методологічний підхід до формування системи забезпечення конкурентоспроможності підприємств. Охарактеризовано її структурні складові (підсистеми) - техніко-технологічну, соціально-трудову, організаційно-економічну, фінансово-інвестиційну, для яких розроблено конкретні заходи з підвищення конкурентоспроможності підприємств м'ясної промисловості України. Обгрунтовано операційну стратегію виробничих підрозділів підприємств за класифікаційними ознаками "виштовхуючої" та "витягуючої" виробничих систем. Розроблено комплексну програму впровадження на підприємствах м'ясної промисловості системи міжнародних стандартів з менеджменту. Удосконалено модель активізації інноваційного розвитку підприємств за умов обмежених ресурсів. Розроблено концептуальні засади стратегічного розвитку підприємств м'ясної промисловості на період до 2015 р.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.21-13

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА362104 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Драган О. І. 
Організаційно-економічна реструктуризація підприємств м'ясної промисловості при переході до ринкової економіки : Автореф. дис... канд. екон. наук : 08.06.01 / О. І. Драган; Укр. держ. ун-т харч. технологій. - К., 2001. - 20 c. - укp.

Досліджено напрямки організаційно-економічної реструктуризацію підприємств м'ясної промисловості шляхом трансформації організаційної структури та вдосконалення внутрішньовиробничого госпрозрахунку. Наведено методику формування "бізнес-одиниць" на базі виробничих підрозділів на підставі корекції організаційної структури підприємства. Висвітлено показники для визначення ефективності використання сировини та матеріальних ресурсів у виробничих підрозділах і показники щодо групування підприємств і виробничих підрозділів у м'ясній промисловості. Запропоновано зміни з метою вдосконалення чинної Інструкції зі статистики чисельності працівників, зайнятих у народному господарстві України під час визначення кількості промислово-виробничого персоналу "бізнес-одиниць" і підприємств м'ясної промисловості для оптимального розрахунку продуктивності праці.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.751.21-31

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА315610 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
16.

Драган О. В. 
Державно-правове регулювання діяльності фінансових посередників на ринку цінних паперів : автореф. дис. ... канд. юрид. наук : 12.00.07 / О. В. Драган; Нац. акад. внутр. справ. - К., 2011. - 20 c. - укp.

Визначено поняття, принципи та правовий статус фінансових посередників на ринку цінних паперів. Встановлено місце фінансових посередників у фінансовій системі держави та розкрито особливості їх державно-правового регулювання. Подано висновки, пропозиції та рекомендації щодо підвищення ефективності державно-правового регулювання діяльності фінансових посередників на ринку цінних паперів. Розкрито комплекс теоретично-методологічних і практичних питань щодо основних напрямів подальшого розвитку національного законодавства у сфері державно-правового регулювання діяльності фінансових посередників на ринку цінних паперів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Х839(4УКР)921.263.053

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА380943 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Драган О. І. 
Операційний менеджмент : навч. посіб. / О. І. Драган; Нац. акад. кер. кадрів культури і мистец. - К., 2010. - 275 c. - Бібліогр.: 44 назв. - укp.

Розкрито сутність операційного менеджменту та визначено його місце в загальній системі менеджменту організації. Розглянуто питання розробки операційної стратегії, формування операційної системи (ОС), здійснення операційної діяльності, управління процесом проектування ОС, поточним функціонуванням ОС, проектами. Увагу приділено менеджменту якості та управлінню продуктивності.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.355.1я7 + У9(4УКР)290-212.1я7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА736457 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Мостенська Т. Л. 
Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості : підручник / Т. Л. Мостенська, І. А. Бойко, І. М. Болотіна, О. І. Драган, І. В. Євсєєва; ред.: Т. Л. Мостенська; МОНМС України, Нац. ун-т харч. технологій. - К. : Кондор, 2012. - 490 c. - Бібліогр.: 89 назв - укp.

Висвітлено теоретичні, практичні й організаційні засади діяльності підприємств харчової промисловості (ПХП) України. Охарактеризовано організаційно-правові форми підприємств і їх об'єднань. Розкрито особливості організації виробничих процесів, праці, інноваційної діяльності та контролю на ПХП. Подано інформацію про методи вивчення трудових процесів, сучасні підходи до мотивації праці, системи матеріально-технічного забезпечення виробництва, види й організаційні форми інноваційної діяльності, класифікацію показників якості продукції. Увагу приділено інструментам управлінського контролю на ПХП.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.71-801 я73-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВС52223 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Драган О. В. 
Постать Ярослава Вощака в контексті розвитку диригентської культури другої половини ХХ ст. : автореф. дис. ... канд. мистецтвознав. : 17.00.03 / О. В. Драган; Львів. нац. муз. акад. ім. М.В.Лисенка. - Л., 2010. - 20 c. - укp.

Досліджено життя і творчість видатного диригента, народного артиста СРСР Я. Вощака (1921 - 1989) у контексті розвитку диригентської культури другої половини XX ст. Охарактеризовано основні етапи його творчої діяльності (український, 1940 - 1965 рр., воронезько-казанський, 1967 - 1972 рр., мінський, 1972 - 1989). Розглянуто процес творчого становлення митця у контексті розвитку оперно-симфонічного мистецтва Львова передвоєнної доби та часів Другої світової війни. Досліджено диригентські першопрочитання Я. Вощаком музично-театральних творів Ю. Мейтуса, А. Кос-Анатольського, В. Кирейка, К. Молчанова, С. Кортеса, Д. Смольського, З. Ісмагілова, Н. Жиганова, симфонічної чечено-інгушської та дагестанської музики. Розкрито специфіку першопрочитань диригентом творів світової класики. Розглянуто особливості поєднання професійних традицій та інноваційного пошуку у творчій діяльності Я. Вощака. Визначено естетико-стильові пріоритети й іманентні стильові риси творчості митця. Доведено, що маестро представляє пізньоромантичний тип диригента, діонісійський музично-виконавський архетип.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Щ315.1-73(4УКР)6-83 Вощак Я. + Щ335.413(4УКР)6-83 Вощак Я.

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА370330 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Драган О. В. 
Продуктивні якості та генетичні особливості свиней при внутрішньопородному поєднанні різних типів української м'ясної породи : автореф. дис... канд. с.-г. наук: 06.02.01 / О. В. Драган; Ін-т свинарства ім. О.В.Квасницького УААН. - Полтава, 2009. - 20 c. - укp.

Вивчено зміни продуктивності та генетичної різниці в популяції свиней української м'ясної породи на основі схрещування двох внутрішньопородних генеалогічно різних типів свиней харківського і створюваного типу експериментальної групи селекції Дніпропетровського державного аграрного університету. Обгрунтовано доцільність формування на їх основі нових субпопуляцій свиней з високими показниками репродуктивних і відговідельних якостей, а також оригінальним генофондом за еритроцитарними та молекулярними маркерами.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: П65-312

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА368032 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського